person writing on brown wooden table near white ceramic mug

3 goede boeken geschreven door psychologen

Psychologen geven niet alleen wijze raad in hun spreekkamers, maar nemen ook wel eens een pen ter hand om goede boeken te schrijven. Wat zijn de boeken over psychologie van dit moment, die je echt moet lezen? We zetten ze op een rij.

Je bent al genoeg – Thijs Launspach

Hoe zorg je ervoor dat je niet bezwijkt onder prestatiedruk? Hoe blijf je staande in een tijd waarin het draait om ultiem gelukkig zijn? Leven in de huidige tijd kan je het gevoel geven dat je het nooit goed genoeg doet. Psycholoog Thijs Launspach steekt daar in zijn boek Je bent al genoeg een stokje voor. Hij laat je zien dat verbinding het tegengif is tegen het indiviualistische gevoel van alles altijd maar alleen moeten doen. Laat je troosten door dit boek; je bent goed genoeg zoals je bent.

Ik voel me zo – Sabine Klaver

Sabine Klaver is psycholoog én ging zelf in therapie. Het maakte haar in eerste instantie onzeker (ze voelde zich ‘als een tandarts met een slecht gebit’) maar het leerde haar uiteindelijk veel over haar eigen gevoel. In dit boek leer je daar als lezer ook meer over: ‘Wat voel ik?’ ‘Waarom voel ik het?’ ‘Wat kan ik eraan doen?’ Ik voel me zo is een taboedoorbrekend boek voor iedereen die het leven soms lastig vindt.

Kleine trauma’s – Meg Arroll

Ook ’trauma’s met een kleine t’ kunnen leiden tot angst, perfectionisme, slaap- en eetproblemen. Daarom is het van belang dat ook de kleine trauma’s erkend worden. Psycholoog Meg Arroll geeft je in haar boek Kleine trauma’s praktische tips over hoe je dit aanpakt.

Scroll naar boven