white book page with black background

3 goede boeken van Francine Oomen over psychische problemen

Je kent schrijfster Francine Oomen vast wel van de onder tieners zo populaire ‘Hoe overleef ik’-reeks. Op aandringen van haar fans is er nu een vervolg op deze serie: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? Dit boek is bedoeld voor inmiddels volwassen geworden lezers die erg hebben genoten van de ‘Hoe overleef ik’-serie.

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

In Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel is hoofdpersoon Rosa inmiddels 25 jaar oud. Haar leven is anders gelopen dan ze had gedacht. Ze heeft te dealen met thema’s waar veel twintigers van nu mee te dealen. Denk aan: klimaatverandering, studieschuld en psychische problemen. Een perfect boek voor iedereen die als tiener veel heeft gehad aan de ‘Hoe overleef ik?’-reeks en stiekem nog steeds wel een steuntje van Francine Oomen in de rug kan gebruiken.

Hoe overleven we?

Francine Oomen maakte al eerder een prachtig boek over psychische problematiek, namelijk de graphic novel Hoe overleven we? In dit boek verkent ze intergenerationeel trauma en patronen in haar familie. Het is een autobiografisch boek over (onder andere) seksueel misbruik en hoe daarvan te helen. Prachtig getekend en zeer openhartig verteld.

Oomen stroomt over

Francine Oomen werd overvallen door allerlei klachten, variĆ«rend van ‘breinblubber’ tot een pesthumeur. Dit bleek te komen door de overgang. In dit informatieve en openhartige graphic memoir vertelt ze over haar symptomen en hoe ze ermee omging.

Scroll naar boven