Rivka over haar ebook Hoe voelt het om sociale angst te hebben

5 vragen aan Rivka over haar ebook ‘Hoe voelt het om sociale angst te hebben?’

Voor haar ebook over sociale angst interviewde Rivka 14 mensen met sociale angst over hun ervaringen. In dit korte interview lees je waarom Rivka besloot een ebook over sociale angst te maken:

“Ik wil mensen heel graag laten voelen dat ze misschien minder alleen zijn dan ze denken.”

Waarom heb je dit ebook gemaakt?

“Ik geloof heel erg in de troost van weten dat je niet alleen bent met bepaalde gevoelens. Intense dingen ervaren is al moeilijk genoeg en dan daarbij nog de eenzaamheid van denken dat je de enige bent of dat je gek of raar bent… Ik vind dat zo verdrietig! Ik wil mensen heel graag laten voelen dat ze misschien minder alleen zijn dan ze denken.”

Wat kunnen mensen van het ebook verwachten?

“Je leest sowieso 14 interviews met mensen met sociale angst. Ik ben heel trots op die interviews; mensen delen echt hun levensverhaal en waar de sociale angst vandaan komt. Daarnaast heb ik mensen ook laten reageren op vooroordelen en veelgestelde vragen over sociale angst. Super interessant (en soms ook grappig) om te lezen, want hier zie je juist goed dat niet iedereen met sociale angst overal hetzelfde over denkt.”

Waarom laat je meerdere mensen aan het woord?

“Ik vind het heel belangrijk om verschillende perspectieven te laten zien. Iedereen beleeft sociale angst weer anders. Ik wil die variatie laten zien. Meerdere mensen aan het woord laten bevordert daarnaast ook weer de kans op herkenbaarheid; je herkent je misschien meer in de ene persoon dan in de ander.”

Heb je zelf eigenlijk ook sociale angst?

“Ach, ik heb een potpourri aan klachten (gehad), sociale angst ook zeker. Ik kan nog steeds heel druk bezig zijn met het analyseren van mijn omgeving en het uren lang piekeren over wat ik heb gezegd in een gesprek. Ik vind mensen bellen ook nog steeds heel erg spannend en ben altijd vet opgelucht als mensen mailen of appen ook oké vinden.”

Waar koop je het ebook, hoeveel kost het en op welke apparaten kun je het lezen?

“Het ebook is te koop in de webshop van Leessnack. Je vindt daar trouwens ook ebooks over DIS, borderline en hechtingsproblemen. Het ebook over sociale angst kost €5,99. Je krijgt een PDF-bestand (55 pagina’s) of een epub-bestand, dus je kunt zelf kiezen of je het op je computer, laptop, telefoon of e-reader leest.”

Boek over sociale angst

Waarom vinden mensen met sociale angst bellen vaak zo eng? Is sociale angst hetzelfde als introversie of verlegenheid? Waar zijn mensen met sociale angst eigenlijk zo bang voor? En hoe leven ze toch hun leven, met of ondanks de angst?

In dit boek (ebook, te lezen op je computer of op een ereader) lees je ervaringsverhalen, informatie en tips over sociale angst.

Scroll naar boven