kroon

Amalia (Claudia de Breij)

Amalia, onze toekomstige koningin, wie is zij? Wat houdt deze jonge vrouw bezig en hoe bereidt ze zich voor op de grootse taak die op haar ligt te wachten?

Aan Claudia de Breij de schone taak om ons voor te stellen aan de kroonprinses. We luisteren mee tijdens de gesprekken die De Breij met Amalia voert en leren de prinses zo wat beter kennen. Het is gezellig om ‘erbij te zijn’; terwijl De Breij en Amalia kletsend in de auto richting het strand rijden, voelt het als lezer bijna alsof je op de achterbank zit.

De gesprekken zijn interessant vanwege het ‘standsverschil’, maar eigenlijk vooral ook vanwege het leeftijdsverschil. Een veertiger gaat in gesprek met een (bijna) achttienjarige en dat levert een interessante dynamiek op. Het is ook een ontmoeting van twee verschillende generaties.

Amalia blijkt een leuke, gevatte, intelligente gesprekspartner met een brede interesse. Zij heeft de wereld heel wat te bieden, daar hoeft ze niet eens koningin voor te worden. Het is beslist geen straf om naar haar kijk op de dingen te luisteren.

En en passant rekent Amalia ook nog eens af met het stigma rondom mentale gezondheid. Het is heel normaal om af en toe psychologische hulp te zoeken, vindt ze. Natuurlijk heeft ze gelijk, maar hopelijk veegt ze zo toch nog schaamte bij mensen weg. ‘Zelfs de koningin bezoekt een psycholoog.’ Als dat argument geen zoden meer aan de dijk zet… Dan is het misschien alsnog tijd voor een republiek.

Amalia

Amalia is een frisse, intelligente en humorvolle jonge vrouw. Het is een genot om ‘mee te luisteren’ met de gesprekken die zij voerde met Claudia de Breij.

Leessnack.nl

Openhartig
Interessant inkijkje
Vorstelijk vermaak
Met humor

In één zin

Een prettige kennismaking met onze toekomstige koningin!

4.5

meer info over dit boek

Scroll naar boven