yellow flower on green grass during daytime

Boeken voor mensen die zelf narcistische trekken hebben

Als je zelf narcistische trekken hebt of gediagnosticeerd bent met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, vind je online vooral informatie over omgaan met narcisten. Terwijl je misschien zelf ook graag wil leren over wat je narcisme inhoudt, hoe het ontstaat en hoe je ermee omgaat. In dit artikel vind je een aantal boeken die geschikt zijn voor mensen die zelf narcisme hebben en daar meer over willen leren.

Ik ben geweldig! Of toch niet niet? – Sylvia Pol

Ik Ik ben geweldig! Of toch niet? bespreekt klinisch psycholoog Sylvia Pol het verstoorde gevoel van eigenwaarde dat tegen grondslag ligt aan narcisme. Ze vertelt hoe een narcistische persoonlijkheidsstoornis ontstaat, wanneer narcisme problematisch wordt en hoe je kunt omgaan met narcisme bij jezelf (of bij de ander). Ook biedt ze praktische oefeningen aan om te werken aan een positiever en realistischer zelfbeeld.

Een spiegel voor narcisten – Martin Appelo

In Een spiegel voor narcisten richt gezondheidszorgpsycholoog zich tot de narcist zelf. Hij vertelt waarom narcisme ontstaat en waarom narcistisch gedrag zo verslavend kan zijn. Ook legt hij het model ‘de narcistische cirkel’ uit, om beter te begrijpen wat narcisme is. Zijn verhaal illustreert hij met de levensverhalen van bekende mensen die narcistische trekken vertonen. Ook geeft hij handvatten om met narcisme om te gaan.

Narcisme – Frans Schalkwijk

Dit super heldere en niet oordelende boek legt heel duidelijk uit wat narcisme is en of het wel een goed idee is dat we mensen tegenwoordig zo snel ‘narcist’ noemen. Psychotherapeut Frans Schalkwijk vertelt wat wetenschappers onder narcisme verstaan en wat hij leerde tijdens het jarenlang behandelen van mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Scroll naar boven