woman in orange sleeveless top sitting on couch

Hoe breng je je bedrijf of dienst online onder de aandacht?

Je hebt je passie gevonden en je bent klaar om de wereld te veroveren met je bedrijf of dienst. Maar waar begin je online? Het kan overweldigend zijn, met zoveel opties en technische zaken om over na te denken. Van het ontwerpen van je website tot het inzetten van sociale media, van SEO tot linkbuilding, en van online verkopen tot lokale sites zoals Google Mijn Bedrijf: het internet biedt ongekende mogelijkheden om je bedrijf of dienst onder de aandacht te brengen.

Je eigen website optimaliseren: maak van je site een ster

Een website is een vitale tool voor elk bedrijf in deze digitale wereld. Het is jouw persoonlijke podium waarop je jouw boodschap kunt uitdragen. Hier zijn enkele methoden om je website te optimaliseren:

 • gebruik relevante trefwoorden: Het zorgvuldig kiezen van trefwoorden die aansluiten bij de behoeften en interesses van je doelgroep kan je zichtbaarheid in zoekmachines verhogen.
 • creëer kwaliteitscontent: Door het creëren van boeiende en informatieve content kun je niet alleen bezoekers naar je site trekken, maar ze ook vasthouden en omzetten in klanten.
 • duidelijke call-to-action-knoppen: Maak het gemakkelijk voor bezoekers om actie te ondernemen door duidelijke en opvallende call-to-action-knoppen te gebruiken.

Online marktplaatsen en platforms: de wereld is jouw winkel

Het gebruik van online marktplaatsen en platforms kan je bereik vergroten en je toegang geven tot nieuwe markten en klanten.

Diensten aanbieden:

 • WerkspotFiverr: Deze platforms bieden mogelijkheden voor freelancers en professionals om diensten aan te bieden, variërend van grafisch ontwerp tot tuinonderhoud.
 • Freelancer.nlHoofdkraan.nl Deze Nederlandse platforms bieden een plek om projecten te vinden die passen bij jouw expertise en vaardigheden.

Fysieke en digitale producten verkopen:

Seo en linkbuilding: word een online superster

Introductie tot seo

Zoekmachineoptimalisatie (seo) is een essentiële strategie om je website zichtbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Het proces omvat het optimaliseren van je site met relevante trefwoorden en het bouwen van links van andere sites om je site’s autoriteit te vergroten.

Kwalitatieve links vs kwantitatieve links

Het bouwen van kwalitatieve links is belangrijker dan simpelweg een groot aantal links te verzamelen. Kwalitatieve links zijn afkomstig van gerespecteerde en relevante sites en kunnen je zoekmachinepositie aanzienlijk verbeteren. Te veel kwantitatieve links kunnen echter leiden tot sancties van zoekmachines.

Tips om kwalitatieve links te creëren

 • bied waardevolle content: Door waardevolle en unieke content te creëren, kun je organische backlinks verdienen.
 • gebruik sociale media: Door je content te delen op sociale media, kun je je bereik vergroten en meer mogelijkheden creëren voor mensen om naar je site te linken.
 • Zorg dat je website op relevante plekken terugkomt online

Sociale media: zo zet je het in

Sociale media kunnen je enorm helpen:

 • Deel je diensten en spullen: Laat zien wat je te bieden hebt.
 • Praat met je volgers: Maak contact.
 • Probeer verschillende platforms: Kijk wat werkt.

Startendeondernemers.tips: jouw plek om te groeien

Op startendeondernemers.tips platform krijg je gratis advies en kun je je bedrijf in de spotlight zetten.

Google Mijn Bedrijf en lokale sites

Gebruik Google Mijn Bedrijf om in de buurt op te vallen.

 • Maak een volledig profiel: Zet alles erop wat belangrijk is.
 • Verzamel beoordelingen: Laat zien dat klanten tevreden zijn.
 • Blijf up-to-date: Laat zien dat je te vertrouwen bent.

De gezocht.nu-sites:

 • De gezocht.nu-sites zijn bedrijvensites in specifieke niches om je bedrijf te adverteren. 

Gastblogs en samenwerkingen: samen sterker

samenwerkingen kunnen een win-win situatie creëren voor alle betrokken partijen. Door te gastbloggen of samen te werken met andere bedrijven of individuen in je branche, kun je je expertise delen, je netwerk uitbreiden en je online zichtbaarheid vergroten.

linkbuilding: jouw weg naar rijkdom

Linkbuilding is een complex maar lonend proces. Het vereist strategische planning, onderzoek en voortdurende inspanning. Door kwalitatieve links te bouwen, kun je je bedrijf of dienst onder de aandacht brengen.

Scroll naar boven