jessica de vroege

De droom van Jessica: mensen helpen die niet in de systemen passen

In deze interviewserie vertellen mensen over hun grootste droom. Wat vervult hen met hoop en vreugde en wat doen ze om deze droom waar te maken?

In deel 6: Jessica (25). Zij hoopt meedoen in de maatschappij makkelijker te maken voor mensen met een beperking.

Interview door: Rivka Ruiter, Communication is key

Meedoen in de maatschappij makkelijker maken

Mijn droom is om meedoen in de maatschappij makkelijker te maken voor mensen met een aandoening, ziekte of beperking. Er is al veel goede hulpverlening, maar toch vallen er nog mensen tussen wal en schip. Ik hoop mensen te kunnen helpen die niet in de systemen passen of niet ‘ziek genoeg’ zijn. 

Vanuit mijn achtergrond als sociaal werker en mijn ervaringsdeskundigheid met oogproblemen zou ik mensen willen ondersteunen in het najagen van hun ambities. Dit heb ik al in het klein gedaan tijdens mijn afstuderen en ik droom ervan om hier in de toekomst echt mijn werk van te maken. 

Behoefte aan méér dan alleen medische zorg

Mijn afstudeeronderzoek ging over de problemen van mensen die slecht zien en hoe dat doorwerkt in de rest van hun leven. Uit mijn onderzoek bleek dat mensen behoefte hebben aan méér dan alleen medische zorg. Daarom hoop in de toekomst vaker een verbinding te kunnen maken tussen medische zorg en psychosociale ondersteuning. Ik wil zelf mensen begeleiden, maar ook goed samenwerken met artsen, psychologen, fysiotherapeuten… noem het maar op!

Dromen hoeven niet groot te zijn

Ik denk wel dat mijn droom op een dag uitkomt. Sowieso is dromen fijn, om even te snappen aan de hectische wereld van alledag. Dromen hoeven ook niet altijd groot of realistisch te zijn. Als het je bijvoorbeeld helpt om te dromen over in een luchtkasteel onbeperkt je lievelingseten eten, kan dat ook al heel fijn zijn!

Droomtips:

droombanner leessnack
Durf jij ook te dromen 1280 x 1280 px
Scroll naar boven