marieke tinyhouse

De droom van Marieke: schrijver worden en in een tiny house wonen

In deze interviewserie vertellen mensen over hun grootste droom. Wat vervult hen met hoop en vreugde en wat doen ze om deze droom waar te maken?

In deel 7: Marieke (32). Zij droomt ervan om schrijver te worden en in een tiny house te wonen.

Interview door: Rivka Ruiter, Communication is key

Mijn grootste droom is om schrijver te worden en in een tiny house te wonen. Ik zou graag in de rust van de natuur willen wonen zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten. 

Daarnaast schrijf ik al bijna tien jaar blogs en ik droom van het schrijven van een boek. Ik hoop met mijn schrijven mensen te kunnen helpen en mezelf nuttig te maken. Door mijn psychische klachten kan ik al heel lang niet werken en mijn leven voelt nu vaak moedeloos en zwaar. Maar ik hoop echt dat hard werken loont en mijn droom ooit uitkomt. 

Soms helpt het kijken naar foto’s van tiny houses me zelfs tijdens ernstige depressies. Dan voel ik het enthousiasme opborrelen en weet ik waarom ik oud wil worden. Voor mijn zoon natuurlijk, maar ook omdat ik mijn boek nog in de winkel wil zien liggen om daarna in mijn eigen tiny house verder te schrijven aan een volgend boek. 

Ik zet nu al geld opzij voor mijn tiny house. Ook probeer ik zelfvertrouwen te kweken wat betreft het schrijven. Ik ben erg onzeker en heb last van een angststoornis en faalangst. Daarom lees ik veel boeken over schrijven en speur ik het internet af op zoek naar tips en tricks. Ik hoop dat ik ooit het lef heb ervoor te gaan. 

Ik voel me zielsgelukkig als ik eraan denk dat mijn droom ooit werkelijkheid gaat worden, maar aan de andere kant probeer ik ook realistisch te blijven en te kijken naar de goeie en mooie dingen die ik nu al heb. Ook droom ik van kleine dingen: een mooie zonsondergang, een wandeltocht, de zonsopkomst beleven op de Nederlandse hei. Dat vind ik ook heel belangrijk, juist omdat we in deze maatschappij altijd maar streven naar meer en beter.

Ik geloof echt dat dromen, groot of klein, bijdraagt aan in het hier en nu zijn. Het geeft het leven zin en zorgt ervoor dat we in beweging blijven. Het brengt ons verder en hopelijk ooit op het punt dat we trots kunnen zeggen dat we het hebben gehaald!

droombanner leessnack 1
Durf jij ook te dromen 1280 x 1280 px 1
Durf jij ook te dromen 1280 x 1280 px 1
Scroll naar boven