Megan in de moestuin

De droom van Megan: een stukje land met eigen huis en moestuin

In deze interviewserie vertellen mensen over hun grootste droom. Wat vervult hen met hoop en vreugde en wat doen ze om deze droom waar te maken?

In deel 3: Megan Nelissen (30). Zij droomt over een eigen stukje land om samen met haar vriend een huis op te laten bouwen.

Interview door: Rivka Ruiter, Communication is key

Ik droom over een stukje land waar ik samen met mijn vriend een huis op kan laten bouwen. Met een grote moestuin, een kas en konijnen, kippen en geitjes. Misschien zelfs met een vegan lunchtentje erbij waarin ik de producten uit eigen tuin gebruik.

Ik heb geluksmomentjes als ik de groenten zie groeien

Moestuinieren geeft me een goed gevoel, omdat ik zelf iets creĆ«er en produceer waar ik profijt van heb. Ik heb allemaal geluksmomentjes als ik de groenten zie groeien. Daarnaast vind ik het fijn om dieren om me te hebben. Ik zorg graag voor ze en ze geven me veel liefde en troost. 

Dromen zorgt voor een warm gevoel

Soms doen mensen een beetje lacherig over mijn droom. Ze denken dan dat ik een soort boerin ga worden. Al kan ik mijn droom gelukkig meestal wel goed bespreken met mensen. Zeker met mijn vriend, omdat hij grotendeels dezelfde droom heeft. We zetten elke maand al wat geld apart om onze droom te verwezenlijken.

Ons doel is nog niet dichtbij, maar erover dromen is al fijn. Het geeft een soort voorpret en vervult me met een blij en warm gevoel. Ik denk dat mooie dromen zorgen voor veel geluksstofjes. 

Volgtips van Megan

Ik volg een aantal Instagrammers, zoals Plantaardiger, GroeneMuts, Moestuin.advies en Moestuinweetjes. De tweede en derde uit dit lijstje zitten in een relatie en zijn nu bezig met het zoeken naar een nieuw stuk land. Het is leuk om dat proces te volgen.

Volg Megan ook op Instagram: @1906megan1906

Goede boeken over moestuinieren:

Bekijk alle boeken over moestuinieren

droombanner leessnack
Durf jij ook te dromen 1280 x 1280 px
Scroll naar boven