Nadia wil pedagogiek gaan studeren

De droom van Nadia: pedagogiek studeren

In deze interviewserie vertellen mensen over hun grootste droom. Wat vervult hen met hoop en vreugde en wat doen ze om deze droom waar te maken?

In deel 4: Nadia (31) wil graag een opleiding gaan doen.

Interview door: Rivka Ruiter, Communication is key

Een opleiding doen staat voor mij gelijk aan vrijheid

Ik droom ervan om een opleiding te doen. Eerst pedagogisch medewerker kinderopvang en daarna doorstromen naar HBO Pedagogiek. Een opleiding doen staat voor mij gelijk aan vrijheid en leven in plaats van innerlijke blokkades en overleven. Ik kom dan echt weer onder de mensen, maak contact met de buitenwereld en neem deel aan de maatschappij. Daarbij lijkt het me fantastisch om met kinderen te werken. Ik krijg daar energie van. Ik zou ook graag kinderen willen helpen die al veel hebben meegemaakt. Ik wil er voor ze zijn en een luisterend oor bieden. Ook word ik blij van hoe puur kinderen zijn. Dan voel ik echt dat ik leef.

Oefenen om onder de mensen te komen

Ik oefen nu al om steeds meer onder de mensen te komen en te ervaren dat dat helemaal niet vervelend of eng hoeft te zijn en dat het niet automatisch betekent dat ik weer gepest ga worden. Ik begin laagdrempelig en wil eerst een instrument leren bespelen in een groep of op toneelles. Daarna wil ik vrijwilligerswerk gaan doen en doorstromen naar de opleiding. Het is belangrijk dat ik ga leren beseffen dat ik het leven aankan en dat het verleden zich niet zal herhalen.

Dromen geeft mij hoop

Soms zit ik nog wel eens verstijfd van angst op de bank. Dan zit ik gevangen in mezelf en lukt het me letterlijk en figuurlijk niet om in beweging te komen. Ik probeer er dan toch op te vertrouwen dat er betere tijden komen en ik weer actief kan bouwen aan mijn toekomst. Dromen geeft mij hoop, juist als het even moeilijk is. Ik kan me dan vasthouden aan wat ik graag wil bereiken. Ik hoop dat dat voor anderen ook zo werkt!

Over angst en zelfliefde

Leven met angst

droombanner leessnack
Durf jij ook te dromen 1280 x 1280 px
Scroll naar boven