De kennismaking / Faxen aan Ger) (Nicolien Mizee)

Faxen aan Ger (deel 1)

Een boek dat bestaat uit een verzameling faxen… Klinkt saai. Maar dan ken je Nicolien Mizee als afzender nog niet. In de GGZ-labelcultuur anno 2021 zouden er vast legio therapeuten en aanhangers van het netjes categoriseren van De Mens klaarstaan om Nicolien in een hokje te duwen. Dat zou eeuwig zonde zijn. Laat Nicolien maar aantonen dat de wereld vaak behoorlijk gek is, en zijzelf niet per se. Want haar faxen laten je twijfelen aan alles wat je altijd als maatschappelijk verantwoord en sociaal wenselijk hebt aanvaard.

leessnack.nl

De kennismaking – Faxen aan Ger

Faxen van Nicolien… je verlangt ernaar Ger te zijn

Nicolien Mizee te mogen leren kennen via haar faxen aan Ger is een waar genoegen. Zodra het boek uit is, mis je haar meteen.

5

Meer informatie

Wat is normaal, en waarom? In hoeverre verloochenen we onszelf om maar te voldoen aan een ongeschreven sociaal script? Nicolien kan dat in ieder geval niet. Zij is één van de paradijsvogels die letterlijk ziek worden als ze iets doen wat niet bij hen hoort.

Dit levert haar veel commentaar op (wat kunnen we ons ergeren aan mensen die niet gewoon even gezellig en makkelijk meedoen…) maar je kunt het ook zien als inspiratie. Be yourself is inmiddels een uitgemolken marketingterm en Nicolien laat zien dat jezelf zijn zonder compromissen helemaal niet zo makkelijk en bevredigend is als men soms denkt. Het stemt depressief als niemand begrijpt hoe je werkt, maar het levert ook een boeiende persoonlijkheid op, die je achterlaat met de stille wens om ook een Ger te mogen zijn iemands leven: iemand die in stilte gadeslaat wie de ander is.

Scroll naar boven