Instagram

De meest inspirerende mental health-accounts op Instagram

Wanneer je last hebt van psychische problemen, kan het fijn zijn om herkenning te vinden in de verhalen van lotgenoten. Op Instagram vind je een mooie community met veel mental health accounts. Een goede manier om je minder eenzaam te voelen en misschien ook wat inspiratie op te doen of dingen bij te leren. We zetten hieronder een aantal mental health accounts op Instagram op een rij, die op een gezonde manier informatie of verhalen delen over psychische problemen.

@the.holistic.psychologist

Dr. Nicole LePera is een Amerikaanse psycholoog die met haar posts al meer dan 4 miljoen mensen over de hele wereld inspireert. Ze leert je veel over trauma en welke dingen je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten. Ze heeft hierbij niet alleen aandacht voor de geest, maar ook voor het lichaam.

Lees ook het boek van dr. Nicole LePera, waarin ze haar belangrijkste over mentale, fysieke en spirituele gezondheid heeft gebundeld:

@nate.postlethwait

Nate kreeg als kind zelf te maken met misbruik en verwaarlozing. Hij deelt zijn inzichten over het herstel van trauma en CPTSS. Deze zijn vaak herkenbaar en zorgen dat je je minder alleen voelt.

@noaz.asbroek

Noaz praat over ‘mentale shit en herstel’. Ook vertelt hij over het leven als trans man. Zijn account is eerlijk, recht voor z’n raap, positief en met humor.

@stronglikeafighter

Dit is het account van Kenza, een echte vechter. Ze heeft hele heftige dingen meegemaakt in haar leven, maar blijft desalniettemin positief en is een echte doorzetter. Ze inspireert mensen met psychische problemen om volop voor hun herstel te gaan.

@sarah.bruist

Sarah had een goede baan, een fijn huis, een lieve vriend en twee leuke kinderen, toen het noodlot toesloeg. Ze kreeg last van heftige psychische problematiek, waaronder angst, depressie en PTSS. Op haar Instagram-account is ze open over haar mentale gezondheid en deelt ze open en eerlijk de leuke en minder leuke dingen.

Lees ook: Welke boeken moet je lezen bij psychische problemen?

@metzonderouders

Sandra is een KOPP-kind; ze groeide op als Kind van Ouders met Psychische Problemen. Dit had uiteraard veel impact op haar. Ze deelt haar kennis en ervaringen op haar Instagram-account ‘Met zonder ouders’.

@annemieklely

Annemiek heeft last van terugkerende depressies, daarom is ze onder andere ambassadeur van de Hersenstichting. Ze is open over haar psychische problematiek en maakt zich sterk tegen stigma.

Ervaringsverhaal over leven met angst:

Ervaringsverhaal over leven borderline:

@ikbenopen

De ervaringsdeskundigen van #ikbenopen zetten zich in voor het normaliseren van openheid over psychische klachten. Via Instagram kun je je aansluiten bij hun online community en krijg je tips en inspiratie om steeds meer open te zijn over je psychische klachten.

@lijmdezorg

Vrijwilligers van Lijm de Zorg zetten zich keihard in voor het verbeteren van de GGZ en Jeugdzorg. Zo voeren ze regelmatig actie in Den Haag, bijvoorbeeld bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

@liefsliss

Melissa is psycholoog in opleiding én ervaringsdeskundige. Op haar Instagram blogt ze over mental health en vertelt ze hoe ze haar eigen ervaringen met de GGZ juist gebruikt om een nóg betere psycholoog te worden.

Melissa werkt ook het boek ‘Het mens achter de labels’, waarin ze samen met 21 anderen vertelt hoe het voelt om psychische klachten te hebben:

Scroll naar boven