boeken over angst en paniek

Vijf goede boeken over angst en paniek

Je vaak angstig voelen of paniekaanvallen hebben kan heel naar zijn. Maar je bent zeker niet de enige die hier te maken heeft! Er zijn veel goede boeken over angst, waarin mensen vertellen over hun ervaringen of je leren hoe je met de angst om kunt gaan. Als je veel last hebt van angst, is het fijn om beter te begrijpen wat angst is en wat je eraan kunt doen. Onderstaande boeken helpen je daarbij!

1. Gek van mezelf (Alwin Ritstier)

Alwin Ritstier had veel last van extreme angsten die hem belemmerden het leven te leiden dat hij eigenlijk wilde leiden. Zo was hij bijvoorbeeld erg bang om dood te gaan en vreesde hij continu dat hij een ernstige ziekte onder de leden had. In zijn boek Gek van mezelf vertelt hij hoe het is om te leven met paniekaanvallen en hoe het hem lukte om de knop om te zetten en zijn angsten onder ogen te zien.

2. Een steekje los (Iris ter Haar)

Iris ter Haar is psycholoog, maar zelf heeft ze ook psychische klachten. Na haar studie krijgt ze last van angsten en beland ze op de wachtlijst bij de psycholoog. In Een steekje los geeft ze handige tips over wat je kunt doen tijdens een paniekaanval, vertelt ze meer over de wetenschap achter angst en deelt ze ook haar persoonlijke ervaringen.

3. Van big bang tot burn-out (Wilma de Rek, Witte Hoogendijk)

Waarom voelen we ons zo vaak gestrest, zonder dat er een reële dreiging aanwezig is? Dat komt omdat we een verouderd stress-systeem in ons hebben, dat niet is toegerust op de problemen van deze tijd. In dit boek vertellen Witte Hoogendijk en Wilma de Rek je meer over de oorzaken van stress en angst en waarom het voor de hedendaagse mens soms zo lastig is om alle veranderingen in de wereld bij te benen.

4. Angst overwinnen doe je zo (Arentina Drenth)

GZ-psycholoog geeft je praktische tips en oefeningen om je angst aan te pakken. Gebaseerd op de wetenschap en voorzien van mooie illustraties. Super fijn voor doeners, die gewoon meteen willen weten wat ze kunnen doen aan hun angsten.

5. Werkboek hyperventilatie, angst en paniek (Katrien Geeraerts, Nicole Smit)

In dit werkboek leren twee ervaren coaches én ervaringsdeskundigen je hoe je de vicieuze cirkel van angst en paniek kunt doorbreken. Eerst vertellen ze je meer over het ontstaan en de symptomen van angst en paniek. Vervolgens ga je zelf aan de slag met oefeningen en het bijhouden van een dagboek. Ook ga je je leefstijl onder de loep nemen. Een fijn boek om te werken aan een rustiger leven!

Ervaringsverhalen over sociale angst

In dit ebook vertellen 14 mensen met sociale angst hoe hun leven eruitziet. Hoe is de sociale angst in hun leven gekomen, hoe voelt het en hoe gaan ze ermee om? Ze delen hun levensverhaal en reageren op prikkelende stellingen. En ze vertellen wat ze echt nóóit meer willen horen over sociale angst.

Scroll naar boven