boeken over narcisme

De vijf beste boeken over narcisme (voor naasten)

Het kan erg ingewikkeld zijn om te dealen met iemand die narcistische trekken vertoont of een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. De onderstaande boeken leren je meer over narcisme en hoe je omgaat met narcistisch gedrag.

1. Voorbij het narcisme (Mjon van Oers)

Dit boek leert je om de signalen van narcisme te herkennen en jezelf te beschermen in het contact met iemand die trekken van narcisme vertoont. Ook laat Voorbij het narcisme je zien welke impact de omgang met iemand met narcisme op je kan hebben.

2. Narcisme – herken en begrijp de narcisten in je leven (Nelly De Keye)

Nelly De Keye had zelf te maken met narcistische mensen in haar omgeving. In haar boek maakt ze duidelijk hoe je narcisten kunt herkennen en beantwoordt ze de vraag of bepaalde mensen makkelijker te beïnvloeden zijn door mensen met narcisme.

3. Uit de schaduw van narcisme (Marjan de Vries)

Psycholoog Marjan de Vries spreekt in haar praktijk veel mensen die problemen ervaren nadat zij te maken hebben gehad met een narcistische partner of ouder. In haar boek vertelt ze hoe iemand met narcisme het zelfbeeld van naasten beïnvloed en wat naasten kunnen doen om weerbaarder te worden.

4. Narcisme (Frank Schalkwijk)

‘Narcist’ wordt vaak als scheldwoord gebruikt. Maar wat is narcisme nou eigenlijk volgens de wetenschap? Psychotherapeut Frans Schalkwijk legt in zijn boek helder uit wat narcisme is. Interessant voor wie zijn eigen narcistische trekken of die van anderen beter wil begrijpen.

5. Narcisme in relaties (Alice Vlottes, Daan Wienke)

Alice Vlottes en Daan Wienke zijn psychologen en richten zich in hun boek speciaal op partners van narcisten. Het boek is gebaseerd op interviews met (ex-)partners van iemand met narcisme en op wetenschappelijk onderzoek. Alice en Daan doorlopen met de lezer de zeven fasen die een relatie met een narcist kenmerken.

Scroll naar boven