lighted candles on man's hand lying on the floor

Depressie – van overleven naar leven (Fabian Ruijgrok)

Depressie – van overleven naar leven

In het boek van overleven naar leven schrijft Fabian Ruijgrok hoe hij het niet meer bijbenen en zich een totale mislukking voelde, omdat anderen wel gelukkig waren. “Op mijn achttiende voelde de psychische pijn zo ondraaglijk dat er nog maar één mogelijkheid leek te bestaan. Een dagelijkse strijd met zelfdoding om de pijn te laten stoppen. Niet omdat ik per se dood wilde, maar omdat ik geen uitweg meer zag. Het was de wanhoop dat er nooit een einde aan de depressie zou komen. Het was de rust waar ik zo naar verlangde.”

Leessnack review

Heftig:
Goed:

In één zin

Fabian Ruijgrok met dit boek een inspiratiebron wil zijn voor mensen die ook worstelen met depressiviteit en doet dat met verve, maar misschien hier en daar een tikje te gedetailleerd.

3.8

Meer informatie

Fabian is in staat om duidelijk uit te leggen hoe zijn depressie en behandelproces voor hem is geweest. Dwanggedachten komen automatisch tot leven als je zijn beeldende voorbeelden daarvan leest. Dat weet hij ook te doen met het ontstaan en uiten van zijn suïcidale gedachten. Zelfs voor mensen die daar niet mee bekend zijn weet hij de schrijnendheid ervan over te brengen.

Een indrukwekkend verhaal met veel detail, een must-read voor mensen die depressie beter willen leren begrijpen, van binnenuit.

Scroll naar boven