woman sitting on top of a red hatchback car

Deze boeken helpen je bij het overwinnen van je rijangst

Heb je last van rijangst? Dan ben je zeker niet de enige! Een groot aantal mensen in Nederland heeft in meer of mindere last van rijangst. Dat kan variëren van licht nerveus in de auto, tot zoveel last hebben van angst dat je helemaal niet meer durft te rijden. Gelukkig zijn er een aantal boeken die je kunt lezen om van je rijangst af te komen. Veel lees- (en hopelijk) rijplezier!

Hoe ik van mijn rijangst afkwam – Titia Hoogendoorn

Titia Hoogendoorn ken je misschien nog wel van haar rol als Fay in SpangaS. Ze deelde haar rijangst eerlijk met haar volgers op Instagram en schreef er een boek over, Hoe ik van mijn rijangst afkwam. Het is boek is heel erg toegankelijk en je leest het zo uit. Het staat vol tips en ervaringen van Titia en andere mensen met rijangst. Het ideale boek om in je dashboardkastje te leggen voor als je het weer even helemaal niet ziet zitten!

Boom Hulpboek: Rijangst – Yvette van der Pas

Klinisch pscyholoog Yvette van der Pas deelt in dit boek verhalen uit de praktijk, over mensen die niet meer durven autorijden. Bijvoorbeeld over Anouk, die op haar negentiende haar rijbewijs haalde, maar al twaalf jaar helemaal niet meer durft te rijden. Het boek is bedoeld voor mensen die last hebben van rijangst en hierdoor met veel stress achter het stuur kruipen of zelfs helemaal niet meer durven te rijden. Yvette geeft je tips uit de cognitieve gedragstherapie om je rijangst te overwinnen.

Omgaan met rijangst – Jan van den Berg, Cindy Boon en Laura van Bergen

Hoe ga je om met faalangst tijdens het autorijden? Wat doe je als je specifiek bang bent voor de snelweg? Heb je last van hyperventilatie achter het stuur? In het boek Omgaan met rijangst worden deze en andere problemen die je in de auto kunt ervaren uitgebreid besproken. Het boek bevat praktische adviezen die makkelijk toepasbaar zijn en je hopelijk helpen richting stressvrij rijden.

Omgaan met rijexamenangst – Ard Nieuwenbroek en Piet Gieles

Kun je prima rijden, maar zak je toch steeds voor je rijexamen door de stress? Dan is het boek Omgaan met rijexamenangst bedoeld voor jou! Het is natuurlijk heel vervelend als je goed kunt rijden, maar desalniettemin toch steeds je examen niet haalt. Het kost niet alleen veel geld, maar knaagt ook aan je zelfvertrouwen. In dit boek lees je waar je rijexamenangst vandaan komt, hoe je het kunt voorkomen en wat je moet doen als het onverwacht toch de kop op steekt. Zo ga je optimaal voorbereid je examen in, óók op het gebied van stress en angst.

Scroll naar boven