kruik

Elektrische kruik: welke zijn er en wat zijn de voordelen?

Elektrische kruiken zijn handige apparaten die warmte en comfort bieden tijdens koude winterdagen. Of je nu last hebt van koude voeten in bed, pijnlijke spieren wilt verlichten of gewoon wilt genieten van een behaaglijke warmte, elektrische kruiken kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je huis. In dit artikel bespreken we wat elektrische kruiken zijn, hoe ze werken en geven we advies om de beste elektrische kruik voor jou te kiezen.

Populaire budget elektrische kruik:

Bekijk alle elektrische kruiken op bol.com

Wat is een elektrische kruik?

Een elektrische kruik is ontworpen om warmte te genereren en vast te houden. Het bestaat meestal uit een zacht en comfortabel omhulsel, dat de warmte vasthoudt en voorkomt dat het te heet wordt om aan te raken. Deze kruiken worden aangedreven door elektriciteit en kunnen snel worden opgewarmd om je warmte te bieden op elk gewenst moment.

Hoe werken elektrische kruiken?

Elektrische kruiken zijn ontworpen met eenvoudige en veilige verwarmingselementen. Hier is hoe ze meestal werken:

  1. Verwarmingselement: In het binnenste van de kruik bevindt zich een elektrisch verwarmingselement dat warmte genereert wanneer het wordt ingeschakeld.
  2. Isolatie: De kruik is omgeven door een isolerende laag, meestal gemaakt van zacht materiaal zoals fleece, om de warmte vast te houden en te voorkomen dat het te heet wordt om aan te raken.
  3. Bedieningspaneel: Elektrische kruiken hebben soms een eenvoudig bedieningspaneel met knoppen om de temperatuur en de tijdsduur van de verwarming in te stellen.
  4. Automatische uitschakeling: Veel elektrische kruiken zijn uitgerust met een automatische uitschakelfunctie om oververhitting te voorkomen. Hierdoor kun je met een gerust hart in slaap vallen zonder je zorgen te maken over het onnodig laten aanstaan van de kruik.

Waarom een elektrische kruik gebruiken?

Er zijn tal van situaties waarin een elektrische kruik van pas kan komen:

  • Warmte en comfort in bed: Elektrische kruiken kunnen je bed opwarmen voordat je erin stapt, wat vooral handig is tijdens koude winternachten.
  • Verlichting van pijn en spierpijn: De warmte van een elektrische kruik kan helpen om pijnlijke spieren te ontspannen en verlichting te bieden bij aandoeningen zoals spierpijn, artritis of menstruatiekrampen.
  • Ontspanning en stressvermindering: De warmte van een elektrische kruik kan kalmerend werken en helpen bij het verminderen van stress en spanning.
  • Babyverzorging: Elektrische kruiken kunnen worden gebruikt om wiegen en babybedjes voor te verwarmen, waardoor baby’s zich comfortabeler voelen.

De populairste elektrische kruiken van dit moment

Luxema Elektrische Kruik

Deze elektrische kruik van Luxema is in slechts 7 minuten opgewarmd en blijft daarna nog 70 minuten warm (tot 5 uur als je hem onder de dekens legt). Je hoeft nooit meer te klooien met warm water, want deze kruik is al gevuld met water en hoef je alleen nog maar even aan het stopcontact te hangen tot die warm is. Zodra de kruik de 70 graden bereikt heeft, slaat die vanzelf af. Er zit namelijk een ingebouwde thermostaat in, super handig. Bovendien is de kruik zeer goed beveiligd tegen lekkage. Zodra de kruik warm is, haal je hem van de lader en leg je hem lekker tegen je aan.

Voordelen: de kruik is super snel warm en blijft ook lang warm
Nadelen: de kruik is vrij groot

Gothermo Elektrische Kruik

Wat een schatje, dit kleine elektrische kruikje van Gothermo. Ideaal om op je buik te leggen als je last hebt van menstruatiepijn, of op je onderrug als je weer eens last hebt van spit. Ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van pijn als gevolg van reuma of artrose. Het fijne van deze kruik is dat je zelf de temperatuur kunt instellen. Dat betekent dat je de temperatuur ook wat lager kunt houden, als je de kruik bijvoorbeeld bij je baby in bed wil leggen.

Voordelen: stel zelf de temperatuur in
Nadelen: voor sommige mensen misschien wat te klein, het opwarmen duurt wat langer (12 minuten)

Babily Elektrische Kruik

Deze heerlijke, zachte elektrische kruik van Babily is ideaal voor baby’s en kinderen. De zachte, flanellen stof maakt de kruik super comfortabel. Daarnaast schakelt de kruik automatisch uit zodra die de maximumtemperatuur bereikt heeft. De hoes haal je makkelijk van de kruik af om te wassen.

Voordelen: heerlijk zacht en veilig voor kinderen

Stoov Infrarood Warmtekruik

Je moet wat dieper in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Deze kruik is draadloos en neem je dus overal mee naartoe! De Stoov Infrarood Warmtekruik heeft namelijk een oplaadbare batterij. De kruik oogt heerlijk luxe en je kiest zelf uit drie warmtestanden. De kruik is voorzien van infrarood warmtetechnologie.

Voordelen: oplaadbaar
Nadelen: prijzig

Scroll naar boven