een vrouw houdt haar invisalign beugel vast

Handige tips voor dragen, uitdoen en schoonmaken van Invisalign

Invisalign is een populaire methode om je tanden recht te zetten zonder het gebruik van traditionele beugels. Ze zijn transparant en vallen daardoor een stuk minder op. Toch is het dragen van Invisalign niet altijd een pretje. Je aligners kunnen vies worden, ongemak veroorzaken in je mond en je moet na elke maaltijd je tandenpoetsen. Met de tips in deze artikel wordt het dragen en onderhouden van je Invisalign hopelijk weer een stuk makkelijker!

Aligner Removal Tool

Het verwijderen van je Invisalign-aligners kan soms een uitdaging zijn, vooral als je net begint met de behandeling. Een aligner removal tool is speciaal ontworpen om je te helpen bij het gemakkelijk uitnemen van je aligners zonder ze te beschadigen. Deze kleine, handige gadgets hebben een dunne haak aan de ene kant en een stevige grip aan de andere kant om de aligners voorzichtig los te maken.

ta d

Reistandenborstel

Omdat je je aligners elke keer dat je eet moet verwijderen, is het handig om een draagbare tandenborstel bij je te hebben. Er zijn speciale tandenborstels die je kunt inklappen, zodat ze makkelijk in je tas passen.

Aligner case

Een aligner case is een essentieel accessoire om je aligners veilig op te bergen wanneer je ze niet draagt. Hiermee voorkom je dat je aligners per ongeluk verliest of beschadigt. Kies voor een compact en hygiƫnisch ontwerp met luchtdoorlatende gaten om je aligners fris te houden.

Ultrasoon reinigingsapparaat

Om je aligners grondig te reinigen, kun je overwegen om een ultrasoon reinigingsapparaat aan te schaffen. Deze apparaten gebruiken geluidsgolven om hardnekkige vlekken en bacteriƫn te verwijderen, waardoor je aligners schoner en frisser blijven.

Reinigingstabletten

Speciale reinigingstabletten zoals Retainer Brite of aligner cleaning crystals zijn handig om je aligners dagelijks of wekelijks op te frissen. Laat je aligners in een glas water met een tablet weken om ze grondig te reinigen en te desinfecteren.

Ortho wax

Tijdens de eerste dagen van elke nieuwe set aligners kun je last hebben van scherpe randen die tegen je wangen of lippen wrijven. Ortho wax is een zachte was die je op de scherpe plekken van je aligners kunt aanbrengen om wrijving te verminderen en ongemak te verlichten.

Aligner Chewies

Aligner chewies zijn kleine rubberen kussentjes die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je aligners goed op hun plaats zitten. Door erop te kauwen, helpen ze luchtbellen te verwijderen en zorgen ze voor een optimale pasvorm van je aligners.

Waterflosser

Een waterflosser is een geweldige aanvulling op je mondverzorgingsroutine, vooral tijdens je Invisalign-behandeling. Het helpt bij het reinigen van moeilijk bereikbare plekken en tussen je tanden, waar voedseldeeltjes zich gemakkelijk kunnen ophopen.

Met deze handige gadgets en benodigdheden kun je je Invisalign-behandeling soepeler laten verlopen. Ze helpen je bij het uitnemen, schoonmaken en onderhouden van je aligners, zodat je met een zelfverzekerde glimlach je reis naar rechte tanden kunt voortzetten. Vergeet niet om je orthodontist te raadplegen voor specifiek advies over de zorg voor je aligners en volg altijd de instructies van je behandelaar op.

Scroll naar boven