Hechtingsproblemen en emotionele verwaarlozing bij volwassenen

In december 2021 verscheen het ebook ‘Een toekomst zonder vroeger’ waarin de 24-jarige Sammie vertelt over de gevolgen van onveilige hechting en emotionele verwaarlozing in haar jeugd. Hoewel ze inmiddels volwassen is, is de impact van wat zij als kind meemaakte en ervoer nog steeds groot. Het niet gezien worden door haar ouders en niet geliefd zijn om wie ze is, speelt haar parten.

Het leek vaak alsof ik er in de ogen van mijn ouders niet was. Ze zeiden mij wel te zien, maar hun eigen schaduw viel over mij heen. Ze moesten eerst zichzelf eerst redden. Ook al was dat ten koste van mij.

Zo ervaart ze problemen in haar privéleven en binnen haar studie en werk en heeft ze last van depressieve gevoelens, ernstige vermoeidheidsklachten en trekken van een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Openhartig ervaringsverhaal over onveilige hechting

In ‘Een toekomst zonder vroeger’ deelt Sammie hoe ze langzaam leert om met al deze heftige gevoelens om te gaan en om haar leven te herpakken, ondanks de veilige bedding van ouderfiguren die er onvoorwaardelijk voor je zijn. Aan de hand van een goede psychiater vindt zij zichzelf langzaam terug en rouwt ze om wat er nooit was: troost, steun, betrouwbaarheid, zorgzaamheid, veiligheid. Ook leert ze om te vertrouwen op haar kracht en hoe ze – letterlijk en figuurlijk – ruimte mag innemen in de wereld.

Sammie Wolf
Een toekomst zonder vroeger
In dit openhartige ervaringsverhaal deelt Sammie (24) hoe zij leert leven met de gevolgen van onveilige hechting en emotionele verwaarlozing in haar jeugd. Ze deelt over traumaverwerking, therapiesessies en hoe ze probeert om haar leven weer op te pakken.
€17,99 Paperback

Lees meer: Goede boeken over hechtingsproblemen en emotionele verwaarlozing

Scroll naar boven