person holding black android smartphone

Hoe kan je zien dat iemand geen WhatsApp meer heeft?

Geeft iemand je maar geen antwoord op WhatsApp? En vraag je jezelf af: hoe kan dat, heeft deze persoon nog wel Whatsapp op zijn telefoon? Of ben ik gewoon geblokkeerd? In deze blog vind je een aantal dingen waar op je kunt letten om te kijken of iemand jouw berichtje wel gezien heeft.

Profielfoto op WhatsApp is verdwenen

Zie je ineens iemands profielfoto niet meer? Dit is een teken aan de wand dat iemand óf geen WhatsApp meer heeft, óf je geblokkeerd heeft.

Je ziet maar één vinkje

Een vinkje betekent: het bericht is verzonden. Twee vinkjes betekent: het bericht is afgeleverd. Twee blauwe vinkjes betekent: iemand heeft het bericht gelezen.

Blijf je maar één vinkje zien, dan kan dat betekent dat het bericht niet bij de ontvanger is aangekomen. Ook dat is een mogelijk teken dat iemand geen WhatsApp meer heeft of je heeft geblokkeerd.

Je ziet ‘laatst gezien om’ niet meer staan

Kon je eerst altijd zien wanneer iemand voor het laatst zijn Whatsapp geopend had? En kan dat nu ineens niet meer? Ook dit wijst er mogelijk op dat iemand geen WhatsApp meer heeft of jou heeft geblokkeerd.

Iemand is nooit meer online

Komt iemand ineens nooit meer online? Het kan betekenen dat de persoon in kwestie geen WhatsApp meer heeft of jou heeft geblokkeerd.

In Asociale media onderzoekt psycholoog Thijs Launspach (bekend van bestsellers als Fokking druk en Je bent al genoeg) de invloed van sociale media op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en laat zien wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de socials te ontworstelen. Lees verder

Scroll naar boven