Ik vraag aan Google: 'Hoe maak ik de wc schoon?'

Ik vraag aan Google: ‘Hoe maak ik de wc schoon?’

Als kind denk je dat je op een dag alles weet. Bijvoorbeeld: hoe je de wc moet schoonmaken. Maar op een dag ben je volwassen en kijk je in de vieze toiletpot en denk je: ik weet nog steeds helemaal niets.

Je hebt wel eens van allesreiniger gehoord. What’s in a name, denk je, het zal wel goed zijn. Je pleurt een scheutje van dat spul in een emmer met warm water (bacteriën houden niet van hitte… of hoe zat het nou ook alweer?) en smeert het met een doekje over de wc-knop, -pot, -bril… Oké, wacht even: deze volgorde. Hoe hygiënisch is die precies? Instinctief denk je: die bril is het smerigst, daar zit iedereen met z’n achterwerk op. Of is het toch de pot, waarin alles geloosd wordt?

Bevangen door smetvrees ga je toch maar eens googelen. Blijkt verdorie die doorspoelknop het smerigst! Wel verdraaid. Daarbij blijkt je wc cleaning routine eigenlijk ook nog veel meer te moeten behelzen dan een rondje allesreiniger. Dat was ook wel heel makkelijk geweest: alles reinigen met slechts één product… Had weer een schap gescheeld in de supermarkt. Zelfs de wc kun je niet meer boenen zonder ten prooi te vallen aan commercie.

Je moet ook nog wat met bleekmiddel, de volgorde doet er inderdaad ook toe (al predikt elke site wat anders) en er is ook nog onderscheid tussen verschillende type doeken en sponzen. Het is simpelweg niet te doen, het lijkt wel wiskunde. Waarom staan schoonmakers niet hoger in ons aanzien?

En ben je net klaar met het toilet en kijk je op en zie je hoe vies de ramen zijn… Dan breekt het zweet je pas echt uit. Zorgen voor een streeploos resultaat, hoe dan? Hierover vast meer in een volgend bloosje.

En nog een kleine tip voor als het lachen je vergaat tijdens het poetsen… Maak er gewoon een feestje van in je toilet/badkamer!

Scroll naar boven