Im glad my mom died recensie

I’m Glad My Mom Died (Jennette McCurdy)

I’m Glad My Mom Died


In I’m Glad My Mom Died schrijft voormalig kindsterretje Jennette McCurdy over opgroeien in de Amerikaanse showbusiness, onder het juk van haar zeer kritische en controlerende moeder.

McCurdy’s schrijven is glashelder, eerlijk en ze toont lef. Ze spaart zichzelf en anderen niet. Dit inkijkje in haar leven is zeer oprecht. Als lezer ga je echt begrijpen waarom de kleine Jennette er álles aan wil doen om haar lastige moeder (die borstkanker overleefde) gelukkig te maken. Hartverscheurend en je gunt het kleine meisje zoveel beter, maar tegelijkertijd begrijp je haar helemaal.

Ook is het heel goed dat de lezer nu eindelijk eens van A tot Z meemaakt wat deze extreme loyaliteit richting een ouder met een kind (en later volwassene) doet. Wat de impact ervan is op de mentale en fysieke gezondheid. De tol van leven voor een ander is onvoorstelbaar groot. Jennette McCurdy heeft tegen de klippen op haar moeder lief, zelfs als ze daar zelf helemaal kapot aan gaat. Daar gaat dit boek over.

Toch is I’m Glad My Mom Died nergens te zwaar. Het is makkelijk om dit boek in een weekend te verslinden. Het is zware kost, maar toch licht verteerbaar dankzij de geweldige schrijfstijl van de auteur.

Desondanks blijf je achter met een kater. Niet omdat het verhaal te heftig is, maar omdat het gewoon zo jammer is dat je het boek uit hebt…

Ik verheug me dan ook enorm op volgende boeken van Jennette McCurdy. Dit boek is namelijk niet alleen sterk vanwege het verhaal, maar ook vanwege haar overduidelijke schrijftalent. En het luisterboek is ook absoluut een aanrader. Jennette leest het namelijk zelf ook (heel goed) voor.

Leessnack

Im glad my mom died cover
Deze auteur heeft lef en spaart zichzelf (en anderen) niet
Dit boek wil je verslinden
Eerlijk, pijnlijk, maar niet te zwaar
Taboedoorbrekend

In één zin

Lang geleden dat ik een boek zo snel heb verslonden, ik ben onder de indruk van het lef én het schrijftalent van Jennette McCurdy.

5

bestel dit boek

Hardcover & luisterboek

Scroll naar boven