aligner, invisible aligner, orthodontics

Invisalign-benodigdheden: stop deze dingen standaard in je tas

Een dagje er op uit? Koffietje met vrienden? Een avondje uit eten? Als Invisalign-drager betekent dit maar één ding: alle benodigdheden in je tas stoppen die je nodig hebt om je Invisalign uit te doen, schoon te maken en veilig op te bergen. Je mag namelijk niet eten of drinken met je Invisalign-beugel in. Als je deze standaard benodigdheden in je tas stopt, komt het allemaal helemaal goed.

Je Invisalign eruit halen met de aligner remover

Lukt het je niet om je Invisalign eruit te krijgen met je vingers? Of ben je net gewisseld naar een nieuwe retainer (bitje) en zit het allemaal nog een beetje strak? Zorg ervoor dat je standaard een aligner remover (haakje) in je tas hebt. Daarmee wip je een strak zittende Invisalign er in no time uit.

Je Invisalign opbergen in een beugelbakje

Nadat je je Invisalign hebt uitgedaan, is het heel belangrijk om deze op te bergen in een bakje. Zo voorkom je dat die vies wordt, kwijtraakt of kapot gaat. Je kunt gaan van voor een aligner case van Invisalign zelf, of voor dit budget-beugelbakje.

Je tanden poetsen met een reistandenborstel

Het is belangrijk om na elke maaltijd en na elk drankje (dat geen water is) je tanden te poetsen, alvorens de Invisalign weer in te doen. Handig dus om altijd een reistandenborstel op zak te hebben.

Je Invisalign schoonmaken met een zachte tandenborstel

Voordat je de Invisalign weer in doet, is het belangrijk dat je deze schoonpoetst met een zachte (!) tandenborstel, water en eventueel een beetje tandpasta. Hiervoor kun je je zachte reistandenborstel gebruiken, of deze zachte tandenborstel speciaal voor beugeldragers.

Goede tandpasta voor Invisalign en tanden poetsen

Om je tanden én Invisalign te poetsen is het fijn om goede tandpasta bij je te hebben. Deze speciale orthodontische tandpasta is in het bijzonder geschikt voor beugeldragers. De tandpasta is een beetje vloeibaar en licht schuimend van structuur, ook heel fijn om de Invisalign mee te poetsen. Daarnaast beschermt de tandpasta tegen irritatie in je mond.

Tandenstokers voor een extra schoon gebit

Officieel moet je na elke maaltijd en vóór het indoen van je Invisalign ook je tanden even stokeren. Gooi dus zeker ook even een paar tandenstokers in je tas. Deze tandenstokers van het merk TePe komen ook met een handige meeneemdoosje.

Je Invisalign goed om je tanden laten klemmen

Het is heel belangrijk dat je Invisalign zo goed mogelijk over je tanden heen zit/klemt. Op die manier krijg je een beter resultaat. Je kunt hiervoor gebruikmaken van orthodontische chewies. Neem de chewie tussen duim en wijsvinger en bijt er telkens even 2 seconden op. Ga zo heel je gebit af, tot de Invisalign perfect om je tanden sluit. Je kunt dit bijvoorbeeld iedere keer doen als je de Invisalign weer in hebt gedaan. Stop dus ook standaard een chewie in je tas.

Handige toiletas om al je spullen in te stoppen

Geen zin om iedere keer als je weggaat al je Invisalign-spullen bij mekaar te zoeken? Stop ze dan samen in dit handige toilettasje.

Boodschappenlijstje Invisalign

Nog even alles op een rijtje. Wat moet je standaard meenemen als je de deur uitgaat als Invisalign-gebruiker?

Met al deze spullen in je tas kom je nooit met je bek vol tanden te staan. 😉

Scroll naar boven