vrouw met acne

Kun je een blarenpleister op puistjes plakken?

Ja, in sommige gevallen kan het plakken van een blarenpleister op een puistje enigszins nuttig zijn, maar het is niet de meest effectieve manier om puistjes te behandelen. Een blarenpleister kan een barrière vormen tussen de puist en de omgeving, waardoor je de puist minder snel aanraakt en eraan peutert. Dit kan helpen om verdere ontsteking en irritatie te voorkomen, wat positief kan zijn voor het genezingsproces.

Als je ervoor kiest om een blarenpleister op een puistje te plakken, zorg er dan voor dat je het gebied eerst grondig reinigt om te voorkomen dat bacteriën onder de pleister worden opgesloten. Het is ook belangrijk om de pleister regelmatig te verwisselen om te voorkomen dat vocht zich ophoopt en de huid verweekt.

Het gebruik van een blarenpleister zal alleen niet direct de onderliggende oorzaken van de puist aanpakken, zoals overmatige talgproductie, verstopte poriën en bacteriële infecties. Als je op zoek bent naar effectieve behandelingen voor puistjes, zijn er specifieke huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om acne aan te pakken, zoals deze patches en pleisters van Compeed.

Patches en pleisters tegen puistjes (van Compeed)

Liever geen blarenpleisters gebruiken, maar een pleister of patch die echt ontworpen is om puistjes te bestrijden? Het merk Compeed – bekend om hun blarenpleisters – heeft nu ook pleisters en patches speciaal tegen puistjes!

Voor overdag heb je de Compeed Anti-Spots Conceal & Go. Dit zijn kleine ronde patches die je op een puistje kunt plekken. De patch verbergt het puistje aan het zicht en beschermt het puistje tegen aanraking (zodat het puistje niet erger wordt). Ook zuigt de patch het vuil uit het puistje, waardoor deze sneller verdwijnt.

Voor ’s nachts heb je Compeed Anti-Spots Cleansing. Dit zijn een soort doorzichtige pleisters die je ’s nachts op een stuk huid plakt waar veel onzuiverheden zitten. Ze reinigen de poriën, exfoliëren je huid en zorgen dat je zo snel mogelijk van je puistjes en mee-eters afkomt.

Compeed Anti-Spots Conceal & Go

Compeed Anti-Spots Cleansing

Scroll naar boven