Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Over aluminium in deodorant doen allerlei verhalen de ronde. Zo zou het de kans op borstkanker vergroten en de kans op huidirritatie.

Onze ervaring is vooral dat de standaard deo’s een crime zijn om op te spuiten of smeren na het scheren. Daarbij is het rood bepukkelde ‘kippenhuidje’ dat ontstaat na een deo-spraybeurt bijna genoeg reden om die dot haar gewoon te laten staan.

Genoeg reden dus om te verkennen of (natuurlijke) deodorant zonder aluminium een einde maakt aan jezelf vervloeken omdat je deo opspoot na je scheerbeurt (au, au, au!). Minder kans op borstkanker (of dénken dat je minder kans hebt op borstkanker ;)) is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen.

Aluin zeezout stick

Deze stick (welk merk je neemt maakt helemaal niks uit, is onze ervaring) lijkt meer van pas te komen in de keuken (zeezout?!), maar hij doet wat hij moet doen. Je maakt ‘m een beetje nat onder de kraan, wrijft over je huid en blijft de hele dag zweetgeur-vrij.

Het rare met deze sticks is wel dat het voelt alsof je niks opsmeert (maar dat doe je wel degelijk). Daarbij is het jammer dat er geen geurtje aan zit, maar als je niet van geurtjes houdt is dit absoluut een aanrader!

Happy Earth deodorant roll-on

Als je wél van lekkere geurtjes houdt en de aarde graag ziet lachen (vanwege minder rondzwervend plastic in zeeën), dan zijn de deodorant roll-ons van Happy Earth wat voor jou. Cedar Lime en Lavender Ylang zijn onze favorieten, Cucumber Matcha is meer voor de liefhebber (ruikt namelijk écht naar komkommer… moet je maar zin in hebben onder je oksel). Wel zijn ze allemaal prik- én aluminiumvrij.

Lavera deodorant

Heb je écht een gevoelige huid en ben je op zoek naar een deodorant met een hele subtiele geur? De deo’s van Lavera zijn geschikt voor de gevoelige huid, zijn natuurlijk en biologisch, aluminiumvrij en ruiken allemaal heel lekker, maar niet te sterk.

De variant met aloe vera en calendula hierboven is onze persoonlijke favoriet. Beschermt super goed tegen zweten, prikt absoluut niet en heeft een hele fijne, subtiele geur.

Salt of the Earth natuurlijke deodorant

Dit is er eentje voor de liefhebber, hij heeft namelijk een best sterke geur. Als je echter houdt van een deodorant die echt de héle dag blijft geuren, dan is de de Lavender & Vanilla-variant van Salt of the Earth een aanrader voor jou.

De producten van Salt of the Earth en Lavera zijn verkrijgbaar bij Big Green Smile.

Weleda deodorant

Dan eindigen we nog met eentje die we zelf verschrikkelijk vonden: ruikt zuur en prikt als de malle! Maar is wel hartstikke biologisch en de mensen op bol.com vinden we ‘m wél lekker… Wij vermoeden echter dat je niet alleen zweet ermee verdrijft, maar ook muggen, zo sterk als deze geurt naar citroen. Als je daarvan houdt, is dit je deo-match!

Scroll naar boven