Waar is kamillethee goed voor?

Waar is kamillethee goed voor?

Kamillethee is een huismiddel dat al eeuwen wordt gebruikt voor een hele reeks gezondheidsklachten. Ook recent onderzoek naar de werkzaamheid van kamillethee is veelbelovend.

Kamillethee zit vol met antioxidanten die een rol kunnen spelen bij het verlagen van je risico op verschillende ziekten, waaronder hartziekten en kanker. Kamille heeft ook eigenschappen die kunnen helpen bij de slaap en de spijsvertering.

Vijf mogelijke voordelen van kamille waar onderzoek naar is gedaan zijn:

  1. Kan de slaapkwaliteit verbeteren
  2. Kan de spijsvertering bevorderen
  3. Kan beschermen tegen bepaalde vormen van kanker
  4. Kan de bloedsuikercontrole ten goede komen
  5. Kan de hartgezondheid verbeteren

Het is echter te vroeg om een conclusie te trekken over de effecten van kamille op de gezondheid. Veel van de studies met betrekking tot kamillethee zijn uitgevoerd in dieren en reageerbuizen, en de resultaten kunnen niet één op één naar mensen vertaald worden.

Er is verder geen wetenschappelijk bewijs dat het drinken van kamillethee de gezondheid van het immuunsysteem, de botten en de huid verbetert. Ook ontbreekt onderzoek naar de rol van kamille bij angst en depressie.

Niettemin is kamillethee heel veilig om te drinken, en veel mensen drinken het graag vanwege de heerlijke smaak en het troostende aroma. Als je de mogelijke gezondheidsvoordelen van kamillethee wilt onderzoeken, is het zeker de moeite waard het te proberen.

Als je kamillethee wil proberen tegen gezondheidsproblemen moet je het vooral zien als aanvulling op je behandeling. In regelmatige doses, zoals 1 tot 2 kopjes per dag, is het mogelijk stapsgewijze gezondheidsverbeteringen te zien.

Scroll naar boven