Aleve Select en Aleve Feminax

Wat is het verschil tussen Aleve Feminax en Aleve Select?

Aleve Feminax is het bekende wondermiddeltje tegen menstruatiepijn. Diens broertje Aleve Select wordt ingezet bij onder andere spit, spierpijn en reumatische pijn. Maar verschillen deze twee middelen eigenlijk wel van elkaar?

Naproxen is een ontstekingsremmende pijnstiller. Het wordt dus vaak ingezet bij pijn waarbij er ook sprake is van een onsteking. Zowel Aleve Select als Aleve Feminax bevatten 275 mg naproxennatrium. Ook de overige stoffen in de medicatie lijken overeen te komen. Alleen de aanbevolen dosering is anders; bij menstruatiepijn wordt aangereden sowieso te starten met een aanvangsdosis van twee tabletten en in het ergste geval mag je vier tabletten innemen per 24 uur (startdosis: 2 tabletten en daarna iedereen 8-12 uur zo nodig nog één). Bij Aleve Select wordt echter aangeraden niet meer dan 3 tabletten per 24 uur te slikken.

Aleve Feminax duurder dan Aleve Select

Bij de meeste drogisten is Aleve Feminax duurder dan Aleve Select (ongeveer 15 cent). Dit lijkt vooral het gevolg te zijn van slimme marketing rondom een andere toepassing van hetzelfde middel in dezelfde dosering.

Waarom werkt naproxen tegen menstruatiepijn?

Naproxen blokkeert het enzym dat zogenaamde prostaglandines aanmaakt. Deze prostaglandines zorgen voor de spiersamentrekkingen die de typerende buik- en rugpijn veroorzaken. Hierdoor worden de krampen minder, waardoor je minder pijn ervaart en minder bloed verliest.

Handige producten voor tijdens je menstratie

Een warme kruik tegen de meest hardnekkige krampen
Een herbruikbare menstruatiecup (duurzaam en prettig gebruik)
Tony’s voor de troost
Scroll naar boven