Wat is imaginaire rescripting?

Wat is imaginaire rescripting?

Imaginaire exposure met rescripting of kortweg imaginaire rescripting is een behandeling waarbij je je een negatieve gebeurtenis voorstelt, waarna je therapeut of jijzelf in het beeld stapt en je het verloop van de gebeurtenis verandert.

De behandeling is ontwikkeld voor mensen met complexe trauma’s (PTSS), maar wordt ook toegepast bij negatieve herinneringen bij persoonlijkheidsstoornissen, depressie, sociale angst en dwang. Ook kan het worden gebruikt bij negatieve toekomstbeelden of negatieve fantasie├źn, zoals beelden over su├»cide, eetbuien of gebruik van alcohol, drugs of medicatie.

Tijdens de behandeling imaginaire rescripting wordt steeds een klein deel van een herinnering aan een traumatische ervaring of een voorstelling van een negatieve gebeurtenis opgeroepen. Binnen deze techniek wordt de herinnering samen met de therapeut als het ware herschreven

Imaginaire rescripting is een variant van een techniek uit schematherapie.

Dit diepmenselijke boek geeft een verhelderend inzicht in de oorzaken en gevolgen van trauma, en biedt hoop en duidelijkheid voor iedereen die de verwoestende effecten van traumatische ervaringen heeft leren kennen. 

Scroll naar boven