man in white crew neck t-shirt wearing black sunglasses

Wat is ’the great resignation’ na de coronapandemie?

Heb je door de pandemie je loopbaan heroverwogen, of heb je de rol van je werk in je leven uitgebreid in twijfel getrokken? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben tijdens de pandemie een duidelijker idee gekregen van het soort werkomgeving dat ze verkiezen en overwegen van baan te veranderen als hun huidige functie hun welzijn niet ten goede komt.

COVID-19 heeft geleid tot wat door de media ’the great resignation’ (de grote ontslagneming) genoemd wordt: miljoenen mensen zeggen vrijwillig hun baan op. Volgens onderzoek van Microsoft overweegt meer dan 40 procent van de wereldwijde beroepsbevolking nog in 2021 hun werkgever te verlaten.

Lees ook: 20 goede redenen om van baan te veranderen of ontslag te nemen

Neem ontslag! In een periode van honderd dagen word je door dit boek geïnspireerd om een hele belangrijke beslissing te maken die je leven gaat veranderen.

Waarom nemen mensen masaal ontslag na de coronapandemie?

De belangrijkste oorzaak van the great resignation is waarschijnlijk het enorme aantal vacatures in combinatie met een lagere werkloosheid. Hoewel ieders redenen om van baan te veranderen of de beroepsbevolking te verlaten te maken hebben met hun persoonlijke omstandigheden, zijn dit enkele gemeenschappelijke thema’s en theorieën:

Wil je leuker werk?

Volg dan de Online Training Vind Je Ideale Baan en vind het plezier in je werk weer terug. 15.000+ Cursisten gingen je voor! Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je droombaan te vinden.

  • Werknemers die in 2020 ontslag zouden hebben genomen stelden hun beslissing uit tot de arbeidsmarkt verbeterde.
  • Burn-out zorgde ervoor dat mensen op zoek gingen naar zinvoller werk met een beter evenwicht tussen werk en privé-leven.
  • Werkgevers eisten op een inflexibele manier terugkeer naar werk op kantoor terwijl werken op afstand effectief was gebleken.
  • Een slechte behandeling door werkgever, klant of cliënt tijdens de pandemie zette werknemers ertoe aan bij de eerste de beste gelegenheid te vertrekken.
  • Ervaringen met de pandemie zorgden ervoor dat werknemers hun levensprioriteiten heroverwogen.
  • Werknemers met lage lonen hebben nu mogelijkheden om meer te verdienen door van werkgever te veranderen.
  • Mensen willen wonen waar ze willen in plaats van in de buurt van hun huidige baan en veranderen zo nodig van werkgever om die flexibiliteit te krijgen.
  • Minder mensen zijn bereid te werken voor een bedrijf dat niet op één lijn ligt met hun waarden.

Mensen zijn ook geïnteresseerd in verandering van baan om meer traditionele redenen, zoals de wens naar betere vergoedingen en voordelen of een gebrek aan doorgroeimogelijkheden in hun huidige baan.

Wil je financieel onafhankelijk worden?

meld je aan via deze link
op het vastgoedbeleggersplatform EstateGuru

En krijg de eerste 3 maanden 0,5% bonus op je beleggingen in vastgoed.

Scroll naar boven