a picture of the letter e on a multicolored background

Wat is Threads en is het een alternatief voor X (voorheen Twitter)?

Threads is een nieuwe app van de makers van Instagram. Het is een platform waar je korte berichten, zoals gedachten en ideeën, kunt delen. Elk bericht mag tot 500 tekens lang zijn. Wat Threads bijzonder maakt is dat je inlogt met je Instagram-account. Dit maakt het makkelijk voor mensen die al Instagram gebruiken.

Hoe werkt Threads?

Op Threads kun je berichten plaatsen die langer zijn dan een tweet. Je kunt ook links, foto’s en video’s toevoegen aan je berichten. Threads is meer dan alleen berichten plaatsen; het gaat ook om het voeren van gesprekken en het delen van dingen die je interessant vindt.

Verschillen met X

Threads lijkt op X, maar er zijn een paar verschillen:

  1. Inloggen: Je gebruikt je Instagram-account om in te loggen op Threads.
  2. Berichtlengte: Berichten op Threads kunnen tot 500 tekens lang zijn, wat meer ruimte biedt dan op X.
  3. Media: Op Threads kun je langere video’s delen, wat zorgt voor meer variatie in wat je kunt posten.

Is Threads een goed alternatief voor X?

Of Threads een goed alternatief is voor X hangt af van wat je zoekt in een social media-app. Als je graag meer wilt schrijven en dichtbij Instagram wilt blijven, kan Threads interessant zijn. Maar als je de stijl en de gemeenschap van X leuk vindt, biedt X iets unieks dat Threads niet heeft.

Conclusie

Threads is een leuke nieuwe optie in de wereld van sociale media. Het is vooral aantrekkelijk voor mensen die al Instagram gebruiken en die graag wat meer woorden gebruiken in hun berichten. Toch blijft de keuze tussen Threads en X een persoonlijke voorkeur.

Bekijk Threads

Veelgestelde vragen

Wat is Threads precies?

Threads is een app voor sociale media, gemaakt door het team van Instagram. Je kunt er tekstberichten, foto’s en video’s op plaatsen. Elk bericht mag tot 500 tekens lang zijn. Threads is vooral bedoeld voor het voeren van openbare gesprekken en werkt samen met Instagram.

Wat is het verschil tussen Threads en Instagram?

Threads is meer gericht op tekstberichten en gesprekken dan Instagram. Op Instagram deel je vooral foto’s en video’s, maar op Threads kun je langere tekstberichten plaatsen en makkelijker discussies voeren.

Moet ik een Instagram-account hebben voor Threads?

Nee, dat hoeft niet per se. In de EU kun je Threads ook gebruiken zonder een profiel aan te maken. Zonder profiel kun je wel berichten van anderen bekijken en delen, maar je kunt zelf geen berichten plaatsen of reageren.

Volg ik automatisch mijn Instagram-volgers op Threads?

Als je mensen volgt op Instagram, moet je ze apart ook volgen op Threads als je hun berichten daar wilt zien.

Zijn berichten op Threads beperkt tot 500 tekens?

Ja, op Threads mag elk bericht maximaal 500 tekens lang zijn. Dit geeft je meer ruimte om je gedachten te delen dan op sommige andere sociale media.

Kan ik ook foto’s en video’s plaatsen op Threads?

Ja, je kunt foto’s en video’s op Threads zetten. Video’s mogen tot 5 minuten lang zijn, wat je veel mogelijkheden geeft om dingen te delen.

Is Threads overal beschikbaar?

Threads is gelanceerd in meer dan 100 landen voor zowel iOS als Android. Maar de beschikbaarheid kan verschillen per land. Kijk in de app store of Threads beschikbaar is waar jij woont.

Hoe zit het met mijn privacy op Threads?

Net als op Instagram, kun je op Threads je privacy-instellingen aanpassen. Je kunt kiezen wie jouw berichten mag zien en wie erop mag reageren. Zo heb je zelf controle over je privacy.

Kan ik Threads gebruiken zonder zelf iets te plaatsen?

Ja, dat kan. Je kunt Threads gebruiken om te kijken naar wat anderen plaatsen, ook als je zelf niets wilt delen.

Heeft Threads dezelfde veiligheidsmaatregelen als Instagram?

Ja, Threads gebruikt veel van dezelfde veiligheidsmaatregelen als Instagram. Je kunt bijvoorbeeld mensen blokkeren of filteren en de richtlijnen van de gemeenschap worden toegepast.

Scroll naar boven