IMG 0350

Wat is Waterdrop en is het lekker?

Waterdrops zijn kleine blokjes (in de vorm van een kubus) die je kunt oplossen in water. Het werkt eigenlijk als een bruistablet. Het blokje lost op in je water en geeft het een lekker smaakje.

Wat zit er in Waterdrop?

In de waterdrops zitten fruit- en plantenextracten. Het poeder voor de blokjes wordt uit gedroogd fruit en planten gehaald. Daarnaast zijn er aan de meeste waterdrops ook nog vitamines toegevoegd. Er zit geen suiker in de waterdrops, maar de kubusjes zijn gezoet met een beetje sucralose. Dit is een veilige en goedgekeurde suikervervanger die wel van suiker gemaakt is (en dus ook dezelfde smaak heeft), maar calorievrij is en geen invloed heeft op je insuline- of bloedsuikergehalte.

Is Waterdrop lekker?

Wij hebben Waterdrop geprobeerd (zelf gekocht, niet gesponsord) en vinden het erg lekker. Vooral omdat de smaak niet te zoet is en niet te overheersend. Het geeft een licht fruitig smaakje aan je water. Lekker als afwisseling met gewoon water (en een goede vervanger van limonade en frisdrank). Daarnaast zijn de flessen die Waterdrop ook verkoopt erg mooi en fijn in gebruik. Ze zijn van stevig glas, dat drinkt fijn en je krijgt er niet zo’n vieze plastic smaak van in je water.

Hoeveel water moet er bij Waterdrop?

Waterdrop raadt in principe aan om een waterdrop op te lossen in 400 of 600 ml water (die flessen hebben ze ook op de website, naast die van 1 liter). Het hangt er ook een beetje van af hoe sterk je de smaak wil hebben. In 600 ml heb je wat ons betreft een licht, maar duidelijk te proeven smaakje. Soms verdunnen we het nog wat verder, dan krijg je echt water met een hint van een smaak. Dat kan ook lekker zijn als je niet houdt van intense smaken.

Vind je de flessen van Waterdrop te duur? Deze passen misschien beter in je budget:

Glazen waterfles (600 ml)

Glazen Dopper (400 ml)

Scroll naar boven