woman in black long sleeve shirt using macbook

Wat moet je doen als je je verveelt?

Sommige dagen kun je je een beetje vervelen of eenzaam voelen. En er zijn dagen waarop het niet meer ‘een beetje’ is, maar intense verveling en eenzaamheid. Voor de dagen waarop je wakker wordt en je niet verbonden voelt met de wereld, of voor de nachten waarop je absoluut niets te doen hebt hebben wij een paar tips:

1) Maak een wandeling

Je wil niet altijd je huis verlaten als je je verveelt of als je je somber voelt, maar het is wel goed voor je. Daag jezelf uit om je mobieltje in je tas of zak te laten en je in plaats daarvan te concentreren op het in je opnemen van de natuur. Slurp wat vitamine D uit de zon en geniet van het mensen kijken.

Lees over de mooiste wandelingen van Nederland:

2) Kijk je favoriete show terug

Kijk zoveel afleveringen van je favoriete show als je wilt. Wat maakt het uit? Blijf gewoon kijken tot het niet meer leuk is.

3) Kijk een reality-serie

Reality-shows lijken niet veel om het lijf te hebben, maar zijn gemaakt om je aan het kijken te houden, wat heerlijk kan zijn voor een verveeld brein. Probeer eens een seizoen Chateau Meiland of een Love Island.

4) Luister naar een podcast

Het vinden van een nieuwe podcast is als het vinden van een nieuwe Netflixserie. Als je er eenmaal een hebt gevonden die je aanspreekt, wil je er overal naar luisteren. En omdat podcasts meestal zoveel langer duren en vrij diep op het onderwerp ingaan, kun je er ook naar luisteren in de auto of tijdens een bad, of tijdens het koken.

5) Begin een tuin

Ook als je geen buitenruimte hebt kun je kruiden of vetplanten planten op je vensterbank. Je spaart geld uit als een recept om verse kruiden vraagt en je huis zal heerlijk ruiken.

Heb je weinig ruimte? Probeer eens een verticale tuin:

6) Luister je favoriete liedjes van de middelbare school

Niets schud je zo makkelijk los van verveling als een trip down memory lane. Als je nostalgie een fijnere emotie vindt dan somberheid, zoek dan de top 40 op van vroegere tijden en luister er weer eens naar.

7) Bak een cake of taart

Je hebt geen speciale gelegenheid nodig om te bakken. Kies een recept met de ingrediënten die je al in je voorraadkast en koelkast hebt en ga aan de slag.

8) Zoek je ingrediënten uit en Google ze

Heb je wel ingrediënten in de keuken staan, maar geen idee of er iets van te brouwen valt? Het gemakkelijkste is om ze dan allemaal in Google in te voeren en te kijken welke recepten de zoekmachine suggereert.

9) Oefen met diep ademhalen

Vertragen en aandacht schenken aan je ademhaling kan echt veranderen hoe je je voelt, zowel geestelijk als lichamelijk.

Leer het nieuwe ademen:

10) Stel een verzorgingspakket samen

Als je weet dat een vriend een moeilijke tijd doormaakt, zoals een scheiding of een zware maand op het werk, stel dan een pakket met een paar van zijn of haar favoriete dingen samen en laat het bezorgen. Denk aan wat lekkers, een bruisbal en een paar tijdschriften. Het hoeft niet groot te zijn.

11) Oefen je handschrift

We zijn zo gewend aan typen dat we het schrijven met de hand niet meer zo vaak oefenen. Nu heb je de tijd. Schrijven is een prima manier nieuwe ideeën te noteren, of een ouderwetse brief te schrijven.

12) Begin een dagboek

Zou je niet willen dat je een dagboek had bijgehouden, zodat je terug kon lezen hoe je leven vijf, tien, of vijftien jaar geleden eruit zag? Het is nog niet te laat om ermee te beginnen. Over vijf, tien, of vijftien jaar zul je blij zijn dat je het gedaan hebt.

Schrijf jezelf gelukkig in 6 minuten per dag:

13) Maak van een t-shirt een mouwloos shirt

Heb je een T-shirt dat je mooi vindt maar nooit draagt omdat het niet mooi staat, of niet de juiste maat heeft? Misschien staat het wat beter als je de mouwen eraf knipt.

14) Schrijf je uit voor e-mails

Ga eens langs je enorme inbox en kijk hoeveel nuttigs je nog ontvangt. Schrijf je uit voor al je spam-e-mails .

15) Maak je badkamer grondig schoon

Als je je verveelt kan het helpen als je stopt met het proberen iets leuks te vinden om te doen. Je kunt de verloren tijd ook gebruiken om aan de slag te gaan met wat werk dat echt gedaan moet worden. Je badkamer is vast aan een goede schrobbeurt toe. Waarom zou je dat niet nu doen?

16) Ruim een kast uit

Ga door de diverse voorwerpen die je niet meer gebruikt en gooi weg wat je niet nodig hebt. Een georganiseerde ruimte helpt je te weten wat je hebt, het helpt je dingen terug te vinden, en het helpt je je ontspannen te voelen. Ga je gang en herorganiseer die kast.

17) Maak de harde schijf van je computer schoon.

Er zijn ongetwijfeld tonnen bestanden die je computer verstoppen, die je lang geleden gedownload hebt en die je absoluut niet meer nodig hebt. Wis ze en maak wat ruimte vrij.

18) FaceTime een vriend of familielid

Je whatsappt ze misschien de hele tijd, maar het is veel bevredigender om hun gezicht te zien. Bovendien komt een boodschap beter over face-to-face. Bel ze op!

19) Werk je cv bij

Ook al ben je niet op zoek naar een nieuwe baan, zorg er toch voor dat je cv up to date is. Voeg er wat recente prestaties aan toe en werk je persoonlijke website bij met nieuwe informatie. Denk na over hoe je het succes van je bedrijf hebt beïnvloed en vertaal die info naar je cv of sollicitatiebrieven.

20) Plan een feest

Het leven is te kort om geen feestjes te plannen, zelfs als het nog maanden duurt voor ze kunnen plaatsvinden. Vier bijvoorbeeld een geweldig nieuw cocktailrecept, een promotie, of dat je appartement schoon is en je het wil laten zien.

21) Leer je huisdier een nieuw kunstje

Leer je kat een bal op te halen of je hond om een keukenkast open te maken. Het is een leuke bezigheid voor jullie beiden.

Meer vragen en antwoorden over huis-tuin-en-keuken-zaken

Scroll naar boven