Wat voor humor heb ik?

Wat voor humor heb ik?

Zoveel mensen, zoveel verschillende soorten humor. En waar de een helemaal dubbel om je ligt, vindt de ander je kwetsend. Kijk hieronder welke humor jij hebt (en welke je dus waarschijnlijk ook grappig vindt bij anderen!)

Slapstick

Lig jij in een scheur als iemand anders valt over een bananenschil of keihard een bal in zijn gezicht krijgt? Kan je uren kijken naar Funniest Home Videos? Dan houd je van slapstick! Een fysieke vorm van humor, waarbij je vooral lacht om wat iemand (vaak onverwacht) lichamelijk doet.

via GIPHY

Ironie / sarcasme / cynisme

Bestaat jouw humor uit op een sarcastische toon precies het tegenovergestelde zeggen van wat je bedoelt? Denk aan de opmerking van Chantal Janzen over het discutabele zangoptreden van voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo: ‘Wat kan ze hockeyen hè, die meid!’

via GIPHY

Zwarte humor

Gebruik jij de pijn van andere mensen of jezelf het liefst om een moeilijke situatie wat luchtiger te maken? Dan heb jij zwarte humor. Veelgebruikt onder de ‘depressievelingen’, je moet iets doen om het leven draaglijk te maken, toch? Dan liever een beetje lachen om alle ellende en taboes in de wereld!

via GIPHY

Droge humor

Bij droge humor moet je denken aan die mensen die heel verrassend uit de hoek kunnen komen zonder een spier te vertrekken. Bijvoorbeeld aan Bram Krikke, die mensen met het grootste gemak totaal op het verkeerde been kan zetten of aan de strips van Evert Kwok.

Platte humor

Inmiddels ben je volwassen, leef je huisje boompje beestje en ga je netjes in pak naar je werk… maar stiekem zijn poep- en pies-grappen nog steeds je favoriet. Je stuurt selfies vanaf de wc en vindt alles wat een tikje smerig is om te brullen van het lachen.

Of je bent die persoon die in alle uitspraken wel een hint richting seks ziet… Gevalletje platte humor, dit! Hopelijk kunnen de mensen in je omgeving meegaan hierin, en anders zullen kinderen van een jaar of elf je humor vast enorm waarderen! 😉

via GIPHY

Zelfspot

Ben jij die persoon die zichzelf altijd alvast belachelijk maakt voordat een ander dat kan doen? Dan ben jij iemand met zelfspot! Deze vorm van humor wordt vaak ingezet als beschermingsmechanisme; je geeft jezelf alvast kritiek, waardoor de ander om je moet lachen en zijn/haar kritiek op jou misschien vergeet… Slim wel hoor!

via GIPHY

Een scheurkalender vol met moppen. Gegarandeerd dagelijks een lach op je gezicht! 

Scroll naar boven